Inloggen

preview
Nieuwsbrief 2, september 2020
De eerste weken

De eerste weken zijn omgevlogen! Wat is er veel gebeurd de afgelopen weken. De jaaropening in de klassen, kennismakingsgesprekken, tussendoor een dagje vrij voor de kinderen....

Tijdens de studiedag is er met elkaar gewerkt aan onze schoolontwikkeling omdat we ons onderwijs nog beter willen afstemmen op de behoeften en mogelijkheden van de kinderen. In werkgroepen werken we o.a. aan het ontwerpen van een pedagogische huisstijl, de manier waarop we de eenheid binnen ons onderwijs- vanuit missie en visie- kunnen doorontwikkelen, maar ook is er aandacht voor verwachtingsmanagement- wat kunnen we van elkaar en van ons onderwijs verwachten. Hier gaat u meer over horen! 

 

Dankzij het mooie weer van de afgelopen tijd hebben we onze school goed en eenvoudig kunnen ventileren. Als de buitentemperatuur daalt zullen we de lichtkoepels en ramen ook open moeten houden. Een extra vestje of trui kan voor de kinderen prettig zijn op de frissere dagen. 

 

Nu staat er een lekker lang nazomerweekend voor de deur. Geniet van al het moois dat het najaar te bieden heeft en blijf gezond!

 

Vanaf 5 oktober Smallsteps BSO en Peuteropvang op de Startbaan!

Inline image

 

Nieuw: Smallsteps Startbaan!

 

Buitenschoolse opvang en peuteropvang

Zoek je een knusse peuterspeelgroep of een toffe bso? Vanaf 5 oktober is je kind van harte welkom bij Smallsteps Startbaan. Van peuter tot puber: bij ons groeit je kind op in dezelfde omgeving. Veilig en vertrouwd. Ons nieuwe pand op het terrein van basisschool De Startbaan heeft aparte groepsruimtes voor de peuters, waar we ze spelenderwijs voorbereiden op de overstap naar groep 1. Hierbij zullen we ook nauw de samenwerking opzoeken met school om dezelfde thema’s te hanteren als bij de kleuters. De kinderen van de bso hebben alle ruimte om te spelen, rennen en voetballen na een lange schooldag.

 

Onze locatie

Spelen, knutselen, bewegen en ontdekken. Je kind vindt het een feest in de lichte groepsruimtes van ons ruime pand. Veel materialen staan op ooghoogte: kinderen pakken zelf waarmee zij willen spelen. Onze pedagogisch medewerkers hebben oog én hart voor je kind. 3, 7 of 10 jaar: ze zien wat jouw avonturier nodig heeft om zich prettig te voelen en zich te ontwikkelen tot een zelfstandige kleuter of eigenwijze tiener.

 

Peuterspeelgroep

Bij ons ontdekt je peuter elke dag weer iets nieuws, speelt samen met leeftijdsgenootjes en leert tegelijk een hoop! Spelenderwijs stimuleren we de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachtjes, liedjes en verhaaltjes werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling, samenwerken en zelfstandig werken. Daarbij houden we dezelfde thema’s aan als de kleuters op de basisschool. Zo maakt je kind straks een goede start in groep 1.

 

Buitenschoolse opvang

Op onze bso vliegen de uren voorbij! Onze vrolijke groepsruimtes zijn zo ingericht dat elk kind het naar de zin heeft. De kinderen doen spelletjes, knutselen een vogelhuisje, maken een ander kunstwerk of gaan alvast aan de slag met hun huiswerk. Op het grote speelplein van de school valt ook genoeg te beleven en kunnen de kinderen naar hartenlust rennen, klimmen en fietsen met vriendjes en vriendinnetjes.

 

Nieuwsgierig? Neem contact op met Bart Reinking. Hij geeft je graag alle informatie over de nieuwe locatie!

Bart.reinking@smallsteps.nl

0611329175

Fotograaf

De schoolfotograaf neemt naast portret- en groepsfoto's ook altijd foto's van broertjes en zusjes die nog niet (of niet meer) op school zitten. Gezien de huidige maatregelen zien wij geen mogelijkheid dat conform de regels en op een voor volwassenen veilige manier te organiseren.

In overleg met de fotograaf hebben we besloten de dag te verplaatsen naar donderdag 15 april 2021. We hopen dat de maatregelen in april zo zullen zijn dat dit soort dingen weer kunnen gaan zoals we dat ooit gewend waren. 

Belangrijke data
vrijdag 18 september Kermisvrij
dinsdag 22 september Jaarvergadering OR
vrijdag 16 oktober  Studiedag
17 tm 25 oktober Herfstvakantie

vr

Nieuwsbrief van basisschool de Startbaan, Smirnoffstraat 15, 2171NZ Sassenheim, 0252-232875